Het maken van een gastenlijst kan een lang proces zijn, maar als die er eenmaal is, streeft E-place ernaar om het beheer van de gastenlijst zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het uploaden, bewerken en exporteren van uw gastenlijst is een soepel verlopend proces:

  • Het uploaden van een gastenlijst.E-place biedt twee manieren waarop gebruikers de gastenlijst data kunnen invoeren. De eerste is om de template te downloaden en deze in te vullen. De tweede is handmatig gasten toe te voegen. Als de gastenlijst samengesteld is, kan de gebruiker de lijst uploaden naar E-place, waar deze zal worden omgezet naar een eenvoudig te gebruiken online-formaat.
  • Overzicht van zichtbare kollomen
  • Het bewerken van een gastenlijst.Als een extra gast zich op het laatste moment aanmeldt, of afmeld, kan de lijst makkelijk worden bewerkt in E-place. Het is niet nodig om een nieuwe lijst te uploaden. Ook hebben wij de feature toegevoegd dat alle gegevens van gasten bewerkt kunnen worden alsof je in een database aan het werken bent.
  • Group kleuren. Wanneer een gast wordt toegewezen aan een bepaalde ‘groep’ binnen de gastenlijst (zoals bijvoorbeeld specifieke dieetwensen), zal E-place deze groep automatisch herkennen wanneer de gastenlijst wordt geüpload. De groep kan van een kleur voorzien worden; bijvoorbeeld groen voor vegetarische gasten. Zodra een persoon van die groep een aangewezen stoel krijgt, zal de geselecteerde kleur zichtbaar zijn op de plattegrond. Een catering medewerken kan gemakkelijk zien waar de vegetarische gasten zitten, omdat hun stoelen groen zijn.
  • Regels voor automatische zitplaatsen. In de gastenlijst kan men een aantal regels invoeren over hoe gasten gaan zitten. Sommige gasten kunnen een bepaalde prioriteit hebben. Regels die worden toegevoegd binnen de gastenlijst in dit stadium zullen bepalen hoe E-place de gasten, in het automatische placeren, plaatst. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met het E-place team, die geven u graag meer uitleg.
  • Overzicht van de beschikbare stoelen

Soms is het gewoon makkelijk om in combinatie met de lijst een aantal wijzingen door te voeren. Om er zeker van te zijn dat er geen fouten ontstaan binnen de aantallen van je placering, kan je hier zien hoeveel plekken je nog over hebt in bepaalde vakken.